PROGRAMNAPTÁR
2024. július 13. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Ifjúsági szálló nyílt Csákánydoroszlón

  nyomtatási kép

Az Őrség Kapuja Ifjúsági Szálló 10 szobás 40 férőhelyes épületét Csákánydoroszlón az Őriszentpéterre vezető úton építették fel, a 56 millió forintos turisztikai beruházáshoz több mint 33 millió forint támogatást nyert el a település. A pénteki ünnepélyes átadáson Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mellett V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntőt mondott:

 

 

"Szerte a magyar vidéken sok szomorú, elhagyatott, valaha szebb napokat látott épület várta, hogy újra értelmet nyerjen, megteljen élettel, és ismét szolgálhassa a közösségét. Örömmel mondhatjuk, hogy a vidékfejlesztési támogatások segítségével az elmúlt időszakban sok-sok ilyen épület újulhatott meg, kaphatott új funkciót, és erősítheti tovább a közösségét templomként, iskolaként, közösségi házként.

 

Az Őrség kapuja ifjúsági szálló ebbe a sorba illeszkedik, hiszen ez esetben is egy leromlott, felújításra váró épületben látta meg a lehetőséget új tulajdonosa, ezúttal is egy régi közösségi épület nyert új értelmet. Ugyanakkor a csákánydoroszlói szálláshely ki is emelkedik ebből a sorból, hiszen 10 szobájával, 40 hívogató férőhelyével és beszédes nevével nemcsak a helyieket várja, de vendégeket is csábít a községbe.

 

 

Kicsi a ház, nagy a kapu - mondják a szerény, de vendégszerető családra. De mondhatnánk erre a kicsi, de takaros ifjúsági szállásra is, ami számos élményre és látnivalóra nyit kaput. Érdemes szélesre tárni ezt a kaput, hisz ott vannak mögötte Őrség történelmi emlékei, kulturális öröksége, tudása, hagyományai, gasztronómiája és a helyiek vendégszeretete. Ott van mögötte az aktív pihenésre csábító Rába folyó, a lenyűgöző Jáki templom és a nemzeti park megannyi természeti csodája."