PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Új rendőrőrs a polgárosodó Jánosházán

  nyomtatási kép

A múlt évben kezdte meg működését Jánosháza városban a rendőrőrs, eleinte a helyi körzeti megbízotti csoport objektumában. Mostanra azonban sikeresen befejeződtek a város önkormányzata által biztosított épület felújítási és felszerelési munkálatai, így szerdán felavathatták a rendőrőrs új otthonát - Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Vas megye országgyűlési képviselője közreműködésével.

Az őrsavató ünnepségen V. Németh Zsolt a város és közbiztonságának fejlődését méltatta:

"Mintegy öt hónappal ezelőtt, Jánosháza városavató ünnepségén arról beszélgettünk, hogy a várossá válással elsősorban nem maga a település fog átalakulni, hanem az fog megváltozni, ahogyan az itt élők tekintenek a közösségükre, ahogyan a város tekint önmagára, és ahogyan mások tekintenek rá ezután. Azt kívántam, hogy ez egy szerető, teremtő tekintet legyen, ami a legtöbbet, a legjobbat hozza ki majd Jánosházából.

Akkor talán még magam sem gondoltam, micsoda erő rejlik ebben a tekintetben. De így, közel félév elteltével, már világosan látom. Megváltozott az, ahogyan mások tekintenek Jánosházára: nagyobb elismeréssel, kitüntetett figyelemmel néznek rá. Ennek következében több lehetőséghez, nagyobb állami támogatásokhoz jutott a város. Megváltozott az is, ahogyan a jánosháziak tekintenek önmagukra: felelős városi polgárokként. Ez pedig azt hozta magával, hogy egyre nagyobb elszántsággal látnak neki céljaik megvalósításának, és egyre bátrabban tűznek ki újabb célokat.

Egy város polgárosodásának vannak látványos, kézzel fogható eredményei - felújított középületek, jobb ellátás, fejlődő intézmények - de talán ezeknél is fontosabbak az élet minőségében, az emberek gondolkodásában, az általános hangulatban bekövetkező változások. Gondolok itt olyan megfoghatatlan dolgokra, mint a bizalom, a bizakodás, a nyugalom, a kényelem, a könnyebbség? vagy éppenséggel a biztonságérzet - ami alapvető feltétele a minőségi, harmonikus, alkotó életnek.

Biztonságban kell érezni magunkat ahhoz, hogy önfeledten, teljes szívvel tudjunk a családunk körében lenni; ahhoz, hogy koncentráltan, odaadással tudjuk végezni a munkánkat; ahhoz, hogy belefeledkezhessünk kedves időtöltésünkbe; és ahhoz is, hogy bátran, lendületesen vegyük az élet apró akadályait, kihívásait.

A közbiztonság szavatolásáról mindenki a Belügyminisztériumra gondol, és valóban, ez a tárca a feladat fő kormányzati felelőse, de ezen a területen mindenkinek van teendője. A Vidékfejlesztési Minisztérium ezért a közbiztonság és a vagyonvédelem érdekében 500 pályázót támogatott összesen 1,4 milliárd forinttal térfigyelő-kamera rendszerek és sebességmérők telepítésében, valamint 150 szervezetet segítettünk terepjáró vásárlásához - bízom benne, hogy nyertes pályázók között voltak a Jánosháza környéki falvak polgárőrei is.

A biztonságérzetünknek vannak tárgyi, anyagi és jogszabályi feltételei, de ahhoz, hogy valóban biztonságban érezzük magunkat, és biztonságban tudhassuk szeretteinket, otthonunkat, javainkat, szükség van még valamire: egy vigyázó tekintetre. Tudnunk kell, hogy akkor is, amikor mélyen alszunk, amikor ki sem látszunk a munkából, vagy amikor minden figyelmünkkel a családunk felé fordulunk, van, aki vigyáz ránk. És tudnunk kell azt is, hogy akik vigyáznak ránk - mert ez a munkájuk, ez a hivatásuk - azoknak rendelkezésére áll minden anyagi és tárgyi feltétel ahhoz, hogy a feladataikat a legjobb tudásuk szerint, a legnagyobb hatékonysággal végezhessék. 

Azzal, hogy a jánosházai Rendőrőrs most elfoglalhatja új, méltó helyét a felújított és jól felszerelt önkormányzati épületben, ez a feltétel valósul meg. Ez pedig fontos állomása Jánosháza polgárosodásának, és ünneplésre méltó esemény a város történetében.

Kívánom, hogy jól szolgálja mindannyiuk biztonságát és nyugalmát!"