PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Több mint 1,4 milliárd forintot fordítanak kórházfejlesztésre Körmenden

  nyomtatási kép

Több mint 1,4 milliárd forint uniós forrásból fejlesztik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelyét Körmenden - közölte V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerdán a körmendi kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár kiemelte: az épület megújítása, korszerűsítése mellett minőségi fejlesztés valósul meg a körmendi intézményben. A betegek a beruházás befejezése után hotelszerű ellátásban részesülnek.

Megújul a kórház diagnosztikai eszközparkja, a digitális röntgen a távleletezés segítségével lehetővé teszi, hogy a körmendi betegek is olyan szintű ellátást kapjanak, mintha a szombathelyi egyetemi kórházban történne meg a vizsgálatuk.

V. Németh Zsolt beszélt arról is, hogy az országban több száz milliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés zajlik, s mindez megfelel az elvárásoknak, az emberek ugyanis első helyre teszik az életminőség tekintetében az egészséggel kapcsolatos igényeiket.

Bebes István, a város polgármestere kiemelte, hogy Körmenden uniós forrásból olyan fejlesztés valósul meg, amely lehetővé teszi, hogy az ellátás megfeleljen a modern kor követelményeinek. A fejlesztés révén korszerű sebészeti ellátás, krónikus belgyógyászati osztály működik majd a kórházban, és új ellátási területként megvalósul az egynapos sebészeti ellátás.

Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta: a beruházás során megvalósul a kórház főépületének teljes rekonstrukciója, az épületben "a vázon kívül semmi más nem marad meg", kicserélik a nyílászárókat, a vízvezeték- és a villanyhálózatot.

A rekonstrukciós munkák idén ősszel kezdődnek el, és várhatóan a jövő év októberében fejeződnek be. Az átmeneti időszakban a járóbeteg-ellátást továbbra is biztosítani tudják Körmenden, a fekvő betegeket pedig Szombathelyen és Szentgotthárdon látják el.

A főigazgató az MTI kérdésére elmondta: a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - Körmendi Batthyány-Strattmann László Kórház integrációja tavaly januárban valósult meg. A két intézmény közös pályázaton mintegy 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert el. Az összeg 83 százalékát a körmendi kórház rekonstrukciójára fordítják, a fennmaradó pénzből pedig a Szombathelyen a régi, korszerűtlen épületből új helyre költöztetik a rendelőintézeti ellátást.

Forrás: MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája