PROGRAMNAPTÁR
2020. augusztus 11. kedd
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


FACEBOOK

40 éve a magyarszecsődi református közösség szolgálatában

2013. december 02. 08:30:00  nyomtatási kép

Ferenczi Sándor református lelkész immáron 40 éve tölti be a lelkészi hivatalt Vas megyei Magyarszecsődön. Ennek alkalmából köszöntötték és mondtak neki köszönetet a vasárnapi istentiszteletet követően többen, köztük V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is:

"Ferenczi Sándorra gondolva három szó jut eszembe: barátság, ének és szolgálat. Mindháromnak jelentős szerepe van az életében, és így közössége életében is. Bár ma elsősorban az utóbbit, immáron 40 éves szolgálatát ünnepeljük, ezeket a fogalmakat nem lehet egymástól elválasztani.

Hiszen a barátság is szolgálat, erős és komoly szolgálat, a legnagyobb emberi próba és szerep - mondja Márai.  A barát pedig olyan, aki ismeri a szívedben rejlő dallamot, vissza tudja azt neked énekelni, akkor, ha te elfelejtetted - olvashatjuk Milnétől.

40 év szolgálat nagy idő, az alatt egy közösségben nemcsak barátságok születnek, de gyermekek is; nemcsak szövetségek köttetnek, de házasságok is. Életek kezdődnek, életek bontakoznak ki, és életek teljesednek be. És bizony 40 év során még egy olyan kicsi és összetartó közösségben is, mint a magyarszecsődi reformátusoké, elő-előfordul, hogy valaki elfelejti a szíve dallamát. Vagy még rá sem talált, vagy csak már nem hallja olyan tisztán, esetleg újra szeretné hangolni.

Ilyenkor megnyugtató az az érzés, hogy van a köztünk valaki, aki arra tette fel az életét, hogy segítsen minket az utunkon, hogy a lelki fejlődésünket támogassa. Ilyen Magyarszecsőd számára Ferenczi Sándor, aki az elmúlt 40 évben sokaknak segített megtalálni a szívükben rejlő dallamot. Gyakran egy-egy találó gondolattal az istentiszteleten; máskor egy biztató beszélgetéssel; és sokszor úgy, hogy a szó szoros értelmében elénekelte azt, zsoltárokban, kórusművekben.

40 év szolgálat nagy idő, és nemcsak a szószéken eltöltött percek teszik ki. Ferenczi Sándor 40 éve a templom falain belül és kívül; a település, sőt az ország határain belül és kívül is szolgálja, építi ezt a közösséget. Meghallgat, támogat, tanácsot ad, biztat, együtt énekel, együtt dolgozik, együtt utazik, léggömbön érkezett barátságok születése felett bábáskodik, kapcsolatokat ápol. Szálakat sző szavakból, tettekből és hangokból, amik egyre szorosabbra szövik ezt a közösséget, és megtartó hálóként védik a tagjait.

Van egy mondás, ami így szól: Élj azzal, aki imádkozik, és te is imádkozni fogsz, élj azzal, aki énekel, és te is énekelni fogsz. Aki töltött már el időt Ferenczi Sándor társaságában, az tudja, milyen igaz ez a bölcsesség.

Szolgálatának 40 éves jubileuma alkalmából ezért kívánom, még sokan, sok hosszú éven át imádkozhassanak, énekelhessenek vele!"