PROGRAMNAPTÁR
2024. február 21. szerda
HKSzCsPSzV
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29péntek
FACEBOOK

Új funkciókkal bővült a kimlei közösségi ház

  nyomtatási kép

"Amelyik ház arra épül, hogy otthona legyen egy családnak, és úgy épül, és azok építik, akik otthont akarnak belőle maguk köré: abból a házból otthon lesz." ? és jó otthon lesz, és sokáig lesz otthona sokaknak: férfiaknak és asszonyoknak és gyermekeknek és gyermekek gyermekeinek..." Ezzel a Wass Albert idézettel mondott köszöntőt V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kimlén, a felújított Művelődési Ház - IKSzT (Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) és a Közös Önkormányzati Hivatal ünnepélyes megnyitóján, majd méltatta a település tenni akarását, összefogásának erejét.

A rendezvényt Balsay Zsuzsanna polgármester és Dr. Nagy István országgyűlési képviselő nyitotta meg és köszöntötte a szomszédos települések képviselőit. Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott mondott avató beszédet, kiemelve az ilyen közösségi házak fontosságát. Az épülete Mogyorósi Márk káplán áldotta meg és ajánlotta a hívek figyelmébe. Az ünnepséget az iskolások és a helyi Mali Dunaj Énekkar műsora színesítette.

A kimlei közösségi ház összefogja az itt élő németeket, horvátokat, magyarokat. Közösségi találkozóknak, például táncfoglalkozásoknak, kertbarátoknak és zenészeknek szolgál helyszínül. Továbbá itt találhatók a családsegítők, ügysegédek, a falugazdász, valamint a könyvtár és az e-Magyarország pont is. Ezeken felül pedig teret nyújt a település színes kulturális életének, gazdag hagyományainak, változatos programjainak. A felújítás során tárgyalókat alakítottak ki, leszigetelték a falakat és az akadálymentesítést is elvégezték a kimlei közösségi házon.

Az avatószalag átvágása után Ásványi Tibor alpolgármester mondott pohárköszöntőt, majd V. Németh Zsolt államtitkár tartott előadást a LEADER Egyesületek jövőben várható szerepéről a jenlevő polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek. Ezután állófogadásra került sor, a kíváncsiabbak pedig körbejárhatták a gondosan felújított épületkomplexust.