PROGRAMNAPTÁR
2024. április 23. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
szombat
vasárnap
FACEBOOK

Tisztelgés Magyarország néhai miniszterelnöke, Széll Kálmán emléke előtt

  nyomtatási kép

Egy költő emléke addig él, amíg olvassák a verseit. Vajon meddig él egy politikus, egy államférfi emléke? - latolgatta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár néhai miniszterelnökünk, Széll Kálmán születésének emlékére rendezett koszorúzási ünnepségen, szerdán, Táplánszentkereszten.

Egy politikus emléke addig él, amíg beszélünk róla. Ameddig elemezzük, értékeljük munkásságát, elismerjük, vagy éppen vitatjuk döntéseit. Ameddig hasonlítjuk hozzá magunkat. Ameddig van róla véleményünk, és azt meg is osztjuk egymással - fogalmazta meg a kérdésre adott válaszait az államtitkár.

Széll Kálmán élete és a munkássága példaértékű: erélyes, takarékos pénzügyminiszterként rendet teremtett az államháztartásban, helyreállította az ország hitelét a zavaros gazdasági helyzetből, valamint megalkotta a Magyar jelzáloghitelbankot - sorolta.

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy miután az országgyűlés jegyzőjeként székében ülhetett és parlamenti képviselőként egykori választókerületéért felel, ma a Széll Kálmán nevét viselő, elveit követő kormányprogram célkitűzéseiért munkálkodik.

Hozzátette: kormányfői tevékenysége viszonyításai alap lehet mindenkinek, aki vezető pozícióban dolgozik, és sok ember boldogulásáért felel. Ezért is fontos őrizni az emlékét.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája