PROGRAMNAPTÁR
2024. július 21. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Felújították a 125 éves rumi önkéntes tűzoltóság szertárát

  nyomtatási kép

Rum és Zsennye községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a felújított tűzoltó-szertár átadásával ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját. A közel 6 millió forintos pályázati támogatást a községi önkormányzatok társadalmi munkával és saját forrással egészítették ki, így a szertár új tetőt és nyílászárókat kapott, valamint melegítőkonyhával és mosdóval bővült. Az átadási ünnepséget augusztus 19-én rendezték meg, így V. Németh Zsolt már nemzeti ünnepünk hangulatában gratulált a jubileumhoz és a fejlesztéshez:

"Szent István erényei kiállták az idő próbáját, az országunk még ma is azokon az alapokon áll, amelyeket ő fektetett le, és jellemét ma is példaként állíthatjuk magunk elé. Mit tehetünk mi, hogy a magunk életében az ő örökségéhez méltón álljunk helyt? A rumi és zsellyei lakosok erre is láthatnak példát, ők a közvetlen közelükben is találnak olyan hősöket, akikre fel lehet nézni. Az államalapítás és az új kenyér mellett ma őket is ünnepeljük.

Láthatjuk, nemcsak a királyok és szentek életében találhatunk példát az áldozatkészségre és a bátorságra - mindenkinek fel kell ismernie a saját pillanatait, feladatait és felelősségeit. A rumiak és zsennyeiek ezt nem is mulasztották el, amikor LEADER támogatás formájában lehetőséget kaptak, hogy felújítsák a tűzoltószertárt. A pályázati forrás mellé odatették saját munkájukat és anyagi támogatásukat, aminek köszönhetően a tűzoltók mostantól méltóbb, kényelmesebb körülmények között készülhetnek munkájukra."