PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Játszótér épült Letkésen

  nyomtatási kép

A Letkés Községért Közalapítvány közel 5 millió forint támogatást nyert az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap falumegújításra és -fejlesztésre szánt forrásaiból. Ebből készült el a település játszótere, melyet V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adott át szerdán:

"Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak - olvashatjuk a Prédikátor könyvében. De a sietős hétköznapokban egyre nehezebb időt szakítani a feladataink mellett az igényeinkre, vágyainkra, céljainkra. Pedig ideje van a munkának, ideje, a pihenésnek és ideje a szórakozásnak is. Sőt, a Biblia kiemeli: ideje van a nevetésnek, és ideje a szökdelésnek is.

Mindenkinek arra van ideje, amire szán - mondják. S talán van is abban igazság, hogy végső soron mindenkinek a személyes, egyéni döntése, hogy minek szentel időt. Az azonban, hogy minek biztosítunk teret - már közösségi kérdés. Összefogásra, munkára, kitartásra, és sok esetben állami és európai uniós segítségre is szükség van ahhoz, hogy helyet alakíthassunk ki a számunkra fontos dolgoknak.

Én azt gondolom, hogy egy jól működő, élettel teli településen - legyen az város vagy falu - tere nyílik minden alapvető funkciónak, szolgáltatásnak, igénynek. Tere van a tanulásnak az iskolában, a hitnek a templomban, a szolgáltatásoknak a hivatalban, az egészségnek az orvosi rendelőben, és tere van a találkozásnak, az együttlétnek is a közösségi tereken" - mondta az államtitkár köszöntőjében.