PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Új játszóteret kapott Gyanógeregye

  nyomtatási kép

Gyanógeregye Község Önkormányzata több mint 10 millió forintos támogatást kapott játszótér építésére és a település klubkönyvtárának külső felújítására. A pályázati forrásból és önkormányzat hozzájárulásából megvalósult beruházást V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át pénteken:

"József Attila azt írta: Félek a játszani nem tudó emberektől, és mindig azon leszek, hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, hogy azok a szűkös életfeltételek, melyek a játék kedvét és lehetőségét szegik, megszűnjenek. Sokszor eszembe jut ez a gondolat, mert a Vidékfejlesztési Minisztériumban nekünk is ez a feladatunk: azon dolgozni, hogy megszüntessük a szűkös életfeltételeket, amik az emberek játékos kedvét elvehetik. Szűkös feltételekből, sajnos, ma még bőven adódik a magyar vidéken, de nagy szerencsénk, hogy játszani, remélni, tenni tudó emberek is szép számmal akadnak. Szükségünk is van az ő fantáziájukra, képzelőerejükre, összefogásukra, hogy elérjük a céljainkat.

Gyanógeregyén számos játszani tudó ember él. Gondolok itt az egészen kicsikre, akik hamarosan birtokba veszik, és élettel töltik meg a játszóteret; a nagyobbakra, akiknek a játék inkább már az olvasást, tanulást, kutatást jelenti majd a megújult klubkönyvtárban; és gondolok azokra is, akik a falumegújítási pályázatban látták meg a játék lehetőségét, akik a jogi keretekből, anyagi forrásokból építettek fel valami kézzel foghatót.

Az igazi, komoly és nemes játék, ami elengedhetetlen a fejlődéshez, Gyanógeregye történelmében réges-rég ott van. Ahogy két fiú egymásnak veti a hátát, ahogyan két kislány összekapaszkodik, hogy együtt forogjon, úgy támaszkodott egymásra 1933-ban Gyanó és Geregye is. És úgy látom, nemcsak a struccos és az ekés címert illesztették össze szépen, de az akaratukat, terveiket, elképzeléseiket is. Bízom benne, hogy sikerül őket szép sorban meg is valósítaniuk: az árvíz elleni védekezést, a horgászat fejlesztését, a kerékpárutak építését, a szabadidős park és a szálláshelyek kialakítását, és így tovább."