PROGRAMNAPTÁR
2024. július 14. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Felújították a körmendi labdarúgók öltözőjét

  nyomtatási kép

A látvány-csapatsportágak részére adható társasági adókedvezményből (TAO) újították fel a megyei II. osztályban szereplő Tuti Textil Körmend VSE futballcsapat öltözőjét.  A körmend-horvátnádaljai egyesület megújult öltözőjét szombaton ünnepélyes keretek között adták át. Ez alkalomból V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár mondott beszédet:

"A most felújított öltöző sokat mesélhetne arról, hogy egy-egy rangadó alkalmával mi mindent visznek magukkal a pályára a körmendi, horvátnádaljai és felsőberki focisták: lelkesedést, csapatszellemet, győzni akarást? de azt is hosszan sorolhatná, hogy mi mindent kell levetkőzniük és itt hagyniuk az öltözőben: gondokat, aggodalmakat, problémákat. Ez utóbbiakat ezentúl talán egy kicsit könnyebb lesz letenni az ajtóban, hiszen a TAO támogatásának köszönhetően most már méltó környezetben készülhetnek fel a mérkőzésekre, edzésekre.

A látvány-csapatsportágak társasági adókedvezményének konstrukciójában száznál több sportlétesítmény újulhat meg országszerte, a fejlesztések hatására nőtt az igazolt versenyzők száma, és a rendszernek köszönhetően sikerült megállítani a sportegyesületek megszűnését. Ez azt jelenti, hogy ez a támogatás olyan közösségeknek is sokat segíthet, ahol kihalóban van a helyi csapatsport. Elképzelem, mit tud kihozni belőle a horvátnádaljai klub, ami eddig is nagyszerű eredményekkel, nagyszámú és lelkes közönséggel, elhivatott támogatókkal és komoly történelmi múlttal rendelkezett. Azt hiszem, egy ilyen lokálpatrióta, helyi értékeket és hagyományokat tisztelő csapatnál, akiket egy ilyen támogató, buzdító közösség vesz körül, igazán optimálisan tudja kifejteni a hatását bárminemű fejlesztés.

Bízom benne, hogy a horvátnádaljaiak sportszeretete sok gyerekre és fiatalra átragad majd a térségben, sőt, szerte az országban. Hiszen olyan nemzet vagyunk, ami az olimpiákon a legnagyobb népességű országokat is megszégyenítő éremesőt hoz, de ugyanakkor benne van az Európai Unió azon négy országában, ahol a felnőttek szinte egyáltalán nem mozognak. Márpedig ha azt akarjuk, hogy a gyermekeink felnőve egészséges életet éljenek, akkor megfelelő körülményeket kell teremtenünk számukra, támogatnunk kell a sportolási lehetőségeiket, és példaképeket kell eléjük állítanunk.

A körülmények és lehetőségek javítása nagyrészt a magyar kormány feladata. Ezt szolgálja TAO program, amiből az Önök öltözője is megújulhatott, és ezt szolgálja a mindennapos testnevelés bevezetése az iskolákban, amihez kapcsolódóan a Kormány tornatermek építését, bővítését, testmozgáshoz szükséges felszerelések beszerzését és pedagógusok továbbképzését támogatja azért, hogy biztosítsa a gyerekek mozgásban gazdag hétköznapjait és egészséges jövőjét.

De az egész mit sem érne olyan sportot szerető, összetartó közösségek nélkül, amelyek a gyakorlatban mutatnak példát a felnövő nemzedékeknek. Ezért a felújított öltöző átadása apropójából szeretnék köszönetet mondani minden apukának, aki a kihozza a vasárnapi meccsre a csemetéit; minden anyukának, aki az edzésre siető gyermekének összekészíti sportfelszerelését és minden körmendi labdarúgónak, aki olyan erőbedobással és olyan sportszerűen játszik a pályán, hogy azzal példát mutat mindenkinek.

Amíg a szurkolók a buzdítással, a magyar állam támogatással, addig ők a labdával tesznek a sportért és az egészséges életért: rúgják, átadják, csavarják, pottyantják, stukkolják, bikázzák, ívelik, beadják, átemelik, fejelik, terelgetik, lekezelik, táncoltatják?  Kívánom, hogy a felújított öltözőből kilépve ugyanezt folytassák, s sokaknak hozzák meg a kedvét hozzá!"