PROGRAMNAPTÁR
2024. július 14. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

45 éves a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület

  nyomtatási kép

Ünnepi Közgyűléssel emlékeztek meg a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület megalakulásáról pénteken. A 45 éves évforduló alkalmából V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte az egyesület vezetőit és tagjait:

"45 éve sok minden történt a világon és Magyarországon. II. János Pál pápa kezdeményezésére ünnepelni kezdtük a béke világnapját, egy pilóta átlépte a hangsebességet, először adtak el Coca-Colát magyar közértben, a Magyar Televízió pedig először mutatott be színes filmet, a Fekete István regényéből készült Koppányi aga testamentumát.

Miközben a nagyvilág és benne kis hazánk fejlődött, változott, itt, Szentgotthárdon is elindult valami újdonság, amitől a közösség élete tartalmasabb lett: ez volt a mostanra már 45 éves nyugdíjas egyesület.

Amikor II. János Pál január elsejét tette a béke napjává, a szentgotthárdi nyugdíjasok az ünnepeket, találkozókat, rendezvényeket tették a béke szigeteivé. Miközben az égen hangsebességgel suhantak a repülők, itt, Szentgotthárdon megtanultak az emberek lassabban járni, megállni, egymásra figyelni.

Amikor a boltokba egy új amerikai termék megjelenése vitt izgalmat, akkoriban Szentgotthárdon épp a régi hagyományok, szokások keltek új életre, hoztak izgalmat a közösség életébe. És amikor a magyar tévék képernyője A koppányi aga testamentumától lett színes, akkor Szentgotthárdon a helyi nyugdíjasok ötletitől, közösségi programjaitól lettek színesebbek a hétköznapok és az ünnepek. És mindez még csak a kezdete volt annak a 45 éves történetnek, ami előtt ma tisztelgünk.

A szentgotthárdi nyugdíjasok közösségéről egy idézet jut eszembe: "Vinnünk kell egymást. Ha ez nincs nekünk, mik vagyunk? A lélek a testben, mint bor a pohárban; ha kiloccsan, a levegőbe szivárog, a földbe, a fénybe...". 

Pontosan ez az, amihez gratulálok, és amiért szeretnék köszönetet mondani a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület vezetőinek és tagjainak: Hogy viszik egymást. Hogy megfogják egymás kezét.

Hogy vigyáznak arra, hogy a lélek a testben, mint a nemes, érett bor a pohárban jól érezze magát, s hogy az évektől érlelt cseppek közül egyetlen se vesszen kárba. Hogy legyen egy fórum, ahol a szentgotthárdi idősek az összegyűjtött tudásukat, a megérlelt bölcsességüket, a nyugodt derűjüket megoszthatják egymással és a fiatalabbakkal. Immáron 45 éve."