PROGRAMNAPTÁR
2024. július 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Farsangolás az idősek tiszteletére Rábagyarmaton

  nyomtatási kép

Február 10-én tartották a már hagyományossá vált rábagyarmati Idősek Farsangját a helyi kultúrházban. A vendégeknek zeneszó mellett volt lehetősége baráti beszélgetésre és táncra, ha pedig megéheztek, a falu lakói által megtermelt alapanyagokból készült ételekből fogyaszthattak. A rábagyarmati idősek tiszteletére V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár mondott köszöntőt:

"A régiek - egy szólással élve - azt mondták az idősödő, korosodó emberről, hogy az már lefelé jár a hegyen. Mindig elmosolyodom ezen a mondáson. Ugyanis abban a szerencsében van részem, hogy nagyon sok idős ismerősöm, barátom, rokonom, tanárom, példaképem van, de egyikőjükről sem mondanám, hogy lefelé jár a hegyen.

Épp ellenkezőleg! Sokan közülük csak most értek fel a hegytetőre, ahonnan derűsen, bölcsen tekintenek szét, ahonnan már mindenre van rálátásuk. Arról nem is beszélve, hogy amikor mégis az útjukba kerül egy-egy emelkedő, sokszor bizony a fiatalokat megszégyenítő gyorsasággal gyűrik maguk alá, hiszen az eddigi útjukon megtanulták már, mi viszi őket előre, hova léphetnek, mibe kapaszkodhatnak, kire támaszkodhatnak.

Mink már összetanultunk - mondják erről szerényen Fekete István regényében - de a fiúk emögött azt is érezték, hogy ők nemcsak tanultak, de tudnak is! Nemcsak néznek, de látnak is, nemcsak hallanak, de értenek is. Érdemes, hát odafigyelni rájuk és meghallgatni szavaikat, történeteiket, kikérni tanácsukat, véleményüket. Mert, ahogy a közmondás tartja, jó a vén fa árnyékában megpihenni."