PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Környezetvédelmi bál

  nyomtatási kép

A hétvégén rendezték meg Szombathelyen a második környezetvédelmi bált a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány szervezésében. A bálon átadták a Környezetvédelmi díjat és kiállítást nyitottak meg az "Együtt a környezetünkért" pályázat nyertes alkotásaiból. A rendezvényt V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitotta meg:

"Ilyen különleges alkalmakkor, amikor egy este erejéig kiszállunk a hétköznapok mókuskerékéből, egy kicsit tisztábban és messzebbre látunk. Észrevesszük azokat a nagyobb horderejű problémákat és kihívásokat, amelyekre a napi gondokba belefeledkezve, talán nem szánunk elég figyelmet.

 

 

 

 

Ilyen terület a környezetvédelem is. Egy globális kérdés, amire nem elég, ha a Föld napján keressük a válaszokat, a hétköznapokban is meg kell adnunk rá a magunk személyes feleletét. Ahogyan Saint-Exupéry kis hercege mondta: "Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember, gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is."

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ azért dolgozik, hogy ez a szemlélet minél szélesebb körben elterjedjen, kezdve a kisiskolás gyermekektől, egészen a nagy ipari üzemekig. A Központ mindennapos csöndes, állhatatos munkája mellett idén már másodszor döntött úgy, hogy céljai mellé tesz egy szép, nagy, elegáns felkiáltójelet is: egy környezetvédelmi bált, ami felhívja a figyelmet arra, hogy: "Utasok nincsenek a Föld nevű űrhajón - mindannyian a legénységhez tartozunk."