PROGRAMNAPTÁR
2024. április 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



péntek
09:00 : Duka
FACEBOOK

Vasvári Városi Bál

  nyomtatási kép

Tánc, tombola, vacsora - idén sem maradt el a hagyományos városi bál Vasváron. A rendezvény fővédnökének V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, a város egykori polgármesterét kérték fel, aki örömmel fogadta a meghívást és az alábbi szavakkal köszöntötte a szombati bál vendégeit:

"Ilyenkor, január közepén, amikor a Karácsony meghittsége már foszladozik, az Újév öröme már csendesedik, a tavasz ígérete pedig még távoli? ilyenkor szokott kopogtatni az ablakon a szomorúság." Ez a veszély ellen a néplélek hosszú évek óta a farsanggal, a farsangi bálokkal válaszol.

Ahogy Illyés Gyula írja Farsang című versében, egy bál a hétköznapok sorában olyan, mint egy mesebéli víg népekkel telt léghajó, mint egy örömmel, vígsággal, reménnyel duzzadó léggömb.

A jókedvünk léghajója - ahogyan az igazi is - akkor emelkedik, ha van mit kihajítanunk belőle. Ma este ezért kihajítjuk a gondokat, a reménytelenséget, a rosszindulatot, s ami, azt illeti, kihajítjuk a koleszterin, vércukor és a görög betűkel jelzett vérképek feletti aggodalmainkat, továbbá a diabetikus és hasonló inkvizíciós célú elvárásokat is. Bár meg lehet - most, hogy ilyeneket mondok -, az orvosok szerint inkább engem kellene kidobni.

Mégis azt javaslom, ma este engedjük meg, hogy a jókedvünk színes, vidám, és könnyűvé vált léghajója felülemelkedjen a mindennapok szürkeségén, és magával repítsen mindenkit."

Fotók: ngkk.hu