PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Cél: az osztatlan közös földtulajdon megszűntetése

  nyomtatási kép

A Kormány döntött a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről, és a feladat végrehajtására 2 milliárd forint költségvetési forrást biztosított - ismertette V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az osztatlan közös földtulajdon rendezéséről szóló konferencián szerdán Budapesten.

Ez a tulajdoni forma akadálya a gazdaságos, ésszerű mezőgazdasági tevékenységnek, bizonyos esetekben nehezíti a támogatások igénybevételét is, ezért kiemelt feladat az osztatlan közös tulajdon megszűntetése - hangsúlyozta az államtitkár. A Kormány határozott célja, hogy tiszta és egyértelmű viszonyokat teremtsen a termőföldeken, valamint támogassa az ésszerű és gazdaságos termelést lehetővé tevő birtokszerkezet kialakítását, ami új munkahelyek, munkalehetőségek létesítését is elősegíti

A Vidékfejlesztési Minisztérium már szerződést kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. irányítása alatt álló Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-vel a feladatok elvégzésére - tette hozzá V. Németh Zsolt.

A rendezvényen a megyei és járási földhivatalok vezetőit, a földmérési osztályok vezetőit, mezőgazdászait és szakfelügyelőit tájékoztatták az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének menetéről.