PROGRAMNAPTÁR
2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Szigetvár - Kiút az adósságcsapdából

  nyomtatási kép

A Szigetvárt érintő adósságkonszolidációról tartott sajtótájékoztatót V. Németh Zsolt államtitkár a kormány képviseletében és Kolovics János polgármester Szigetvár képviseletében pénteken. Az eseményt Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő moderálta.

A sajtótájékoztató kezdetén V. Németh Zsolt bejelentette, hogy a kormány megkezdi a tárgyalásokat Szigetvárral, melynek várható eredménye, hogy a város hitelállományának felét átvállalja az állam. Az államtitkár elmondta, hogy Szigetvár a csődből való kilábalása után gyorsan talpra állt, költségvetési helyzetét stabilizálta, ez minden bizonnyal pozitív előny lesz a tárgyalások alatt, hiszen a kormányzat látja, hogy a város jó kezekben van.

Kolovics János polgármester elmondta, hogy Szigetváron a csődeljárás lezárása után 2 évvel nagyon nagy segítséget nyújt a kormány adósságkonszolidációs programja, mivel így új és stabil alapokon építhető tovább a város. Az adósságkonszolidáció Szigetváron több mint 1,3 milliárd forintos tehercsökkenést jelent. A polgármester példaként elmondta, hogy az előző ciklusok felelőtlen gazdálkodása miatt ma minden szigetvári polgárra 240 ezer forint adósság jut, míg a konszolidáció után ez a felére csökken.

Kolovics János a sajtótájékoztatón elmondta, hogy reményei szerint a tárgyalások gyorsan fognak zajlani, az önkormányzat minden szükséges adatot összegyűjtött már és készen állnak a tárgyalások mielőbbi lefolytatására.