PROGRAMNAPTÁR
2024. június 23. vasárnap
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Vesd Bele Magad! díjátadó

  nyomtatási kép

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át a díjakat a Vesd Bele Magad! program névadó és meseíró verseny győzteseinek a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott szerdai ünnepségen.

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) az Vesd bele magad! akció logójában szereplő kiskertészhez kapcsolódóan hirdetett névadó és meseíró pályázatot a programban résztvevő gyerekeknek. A legjobb nevekre és történetekre az akció honlapján lehetett szavazni.

A legtöbb szavazat a Ré Pali névre érkezett, így Tóth Szabolcs és Tóth Fanni, a debreceni Gönczy Pál Általános iskola 6. osztályos tanulói kapták az AGRYA által felajánlott, győztesnek járó notebookot és ajándékcsomagot. A harmadik osztályos Inotai Laura, a Sárszentmiklósi Általános Iskola diákja, Répa Rudi névvel a második legtöbb szavazatot kapta, Ördögh Krisztián a Visontai Kovács László Általános Iskola másodikos tanulója Vesd Bele Vendel névjavaslatával lett harmadik.

A gyerekek a program fő támogatóitól, az OTP Bank és az Axiál Kft. képviselőitől vehettek át értékes díjakat. A támogató vállalatok emellett vásárlási utalványt is ajándékoztak a résztvevő iskoláknak, melyből az intézmények új szerszámokat biztosíthatnak a további sikeres kertészkedéshez.

A 2011-ben elindított Vesd Bele Magad! program keretében idén már több mint huszonegyezer alsó tagozatos kisdiák kertészkedhet, és kóstolhatja meg a saját maga által megtermelt zöldségeket: vöröshagymát, karalábét, retket, zöldborsót és sárgarépát - mondta a mozgalom elindítójának, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) társelnöke, Weisz Miklós.

A Vesd Bele Magad! akcióba bekapcsolódó több száz iskola vetőmagcsomagot kapott tavasszal, melyeket a kis kertészek a saját otthoni, vagy az iskola által biztosított közös kertben ültethettek el. A vetőmagokat helybeli gazdák és a program támogatói ajánlották föl a gyerekeknek. A diákok a kertészkedés tapasztalatairól, a növények gondozásáról szóló beszámolókat, rajzokat, fotókat töltenek fel a vesdbelemagad.hu oldalon található blogra.

 

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Fotó: Botár Gergely