PROGRAMNAPTÁR
2024. június 26. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Gazdafórum Lakitelken

  nyomtatási kép

A Magyar Vidék Élni Akar címmel tartottak konferenciát és fórumot pénteken Lakitelken. A 31. alkalommal megtartott rendezvényen V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Darányi Ignác Tervről tartott előadást.

A már hagyományosnak tekinthető rendezvény házigazdája Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola vezetője volt, a levezető elnök szerepét pedig Bagi Béla vállalta magára. Megnyitójukban kitértek Ángyán Józsefnek, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt parlamenti államtitkárának a fórumsorozatban betöltött meghatározó szerepére.

V. Németh Zsolt bevezetőjében szintén méltatta Ángyán József munkásságát és vidék iránti elkötelezettségét. Előadásában bemutatta a stratégiai területeket és a hozzájuk kapcsolódó nemzeti stratégiai programokat. Többek között hangsúlyozta a fenntartható agrárszerkezet, a termeléspolitika és a szövetkezésfejlesztés fontosságát. Külön kiemelte a mezőgazdasági termékek értékének növelését és a tevékenységek nem mezőgazdasági irányba történő diverzifikálását elősegítő pályázati lehetőségeket. Említést tett a helyi termelés és a helyi ellátás vidékpolitikai összefüggéseiről és fontosságáról.

A fórumon az Ásotthalmi tanyán gazdálkodó Fackelmann István számolt be az államtitkárnak  helyi kezdeményezésükről.