PROGRAMNAPTÁR
2024. február 21. szerda
HKSzCsPSzV
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29péntek
FACEBOOK

Darányi Ignác Terv a családi gazdaságok szolgálatában

  nyomtatási kép

A Nemzeti Vidékstratégia egyik kiemelt célja a családi gazdaságok és az őstermelők helyzetbe hozása, így a stratégia végrehajtásának keretprogramja, a Darányi Ignác Terv is az ő fejlesztéseiket kívánja támogatni - jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár csütörtökön a solti gazdafórumon.

 Az államtitkár elmondta: a Darányi Ignác Terv része a jogszabályi környezet megújítása, amibe az egyszerűsítés mellett beletartozik a homályos fogalmak újraértelmezése, tisztázása is. A vidékfejlesztési tárca hamarosan pontosan meghatározza, ki számít őstermelőnek vagy családi gazdálkodónak, ezzel biztosítva, hogy azok jussanak kedvezményekhez, akik azt valóban megérdemlik.

Ugyancsak fontos elem a szemléletformálás, illetve az ügyfélbarát támogatási- és intézményrendszer kialakítása. A vidékstratégiai célok megvalósításához elengedhetetlen a helyi fejlesztéseket, az életképes agrár- és élelmiszertermelést, a helyi gazdaság és a vidéki közösségek fejlődését gátló szabályok felszámolása.

A gazdálkodók megnyeréséhez, céljaink elfogadtatásához áttörést kell elérni az eljárásrendek egyszerűsítésében és a szaktanácsadás megújításában is - hangsúlyozta V. Németh Zsolt.