PROGRAMNAPTÁR
2020. szeptember 26. szombat
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


FACEBOOK

A horgászat is munkát adhat a vidéknek

2012. február 06. 10:05:00  nyomtatási kép

"Amikor tájról, közösségről, kultúráról beszélünk, akkor olyan élő, szerves rendszerekre kell gondolnunk, amelyek nem ismernek közigazgatási, jogi vagy politikai határokat. Dombjaink és síkságaink nem szakadnak meg a térkép piros vonalánál, ahogyan értékrendünk és hagyományaink sem érnek véget az országhatáron. Az Alpok-Mura Horgászrégió projekt erre hívja a fel a figyelmünket" - emelte ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Kerka Horgász Egyesület szombati projektnyitó rendezvényén, Kerkaszentkirályon.

Az egyesület a LEADER Programban pályázott, és szlovén, illetve horvát társszövetségekkel fogott össze az "Alpok-Mura Horgászrégió" kialakítása érdekében. A projekt célja, hogy összehangolja az Alpokalján és a Mura mentén tevékenykedő horgász egyesületek munkáját, növelje hatékonyságukat, élénkítse a nemzetközi horgászturizmust, s ösztönözze a horgászatra épülő vállalkozások, munkahelyek létrejöttét. A LEADER Program gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti.

"Azt mondják, az tud békében, harmóniában élni másokkal, aki békében és harmóniában van önmagával. Ebben pedig a horgászok élen járnak, nem meglepő hát, hogy ezt a mintaértékű, határokon átnyúló társadalmi együttműködést épp ők kezdeményezték. Azt hiszem, ők pontosan tudják, hogy a folyónak az egyik partja épp oly fontos, mint a másik, és mindkettőre szükség van ahhoz, hogy a dolgok jó mederben folyva haladjanak tovább.

Kívánom, hogy az Alpok Mura Horgászrégión munkálkodva erősödjenek meg ebben a hitükben a horvát, szlovén és magyar horgászok, és hogy jó példájukat kövesse majd mindenki, aki a térségükben, országukban él" - mondta az államtitkár.