PROGRAMNAPTÁR
2024. június 21. péntek
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

Erősödő mezőgépipar, színvonalasabb szolgáltatások a az Axiál pécsi telephelyén

  nyomtatási kép

A magyar mezőgazdasági termelés meghatározó gép- és szolgáltatásbeszállítója, az Axiál Kft. másfél milliárd forintos fejlesztési terv megvalósítását tervezi 2012 végéig, melynek keretein belül megnyitja 15. telephelyét Békéscsabán és fejleszti a már meglévő telephelyeket.

Pécsett 2011 tavaszán kezdtek zöldmezős beruházásba, mostanra felépült a korszerűbb és tágasabb szervizműhely és az új alkatrészraktár, amelyeket V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár avatott fel szerdán.

"Vidékfejlesztésért felelős államtitkárként külön örömmel tölt el az, hogy olyan területen látok folyamatos fejlődést, bővülést, színvonal-emelkedést, ami hozzájárul a vidéki és a gazdálkodói életforma fenntarthatóságához. A mezőgazdasági gépek, az alkatrészek és a szervizszolgáltatás sok gazdálkodó életét könnyítik meg. Az Axiál olyan korszerű technikai és technológiai megoldásokat nyújt, amik segítik a versenyképes hazai élelmiszeralapanyag-termelést.

Az erősödő mezőgépipar hozzájárul a kis- és nagyüzemek jobb kiszolgálásához, fejlesztéséhez.  A Kft. és ezáltal az ágazat bővülése a vidéki, helyi munkahelyek bővülését is jelenti, segítve, hogy több család több generációja találjon megélhetést és életformát a szülőhelyén. Az Axiál Kft. sikere ezért nemcsak a tulajdonosok, a vezetők, a munkatársak sikere, hanem egyben az ágazat, a gazdaság, a vidék sikere is." - mondta az átadáson V. Németh Zsolt.

"Január 18-a nem először jelenti valami újnak, valami fejlődésnek a kezdetét. 148 éve ezen a napon kezdte meg működését a magyar tőzsde, a második világháború után pedig ezen a napon nyitották meg az első állandó Duna-hidat, a Kossuth-hidat. A történelmi előzményekhez méltón a mai átadáson sem elsősorban az eddig elvégzett munkát, az eddigi eredményeket ünnepeljük, hanem sokkal inkább az előttünk álló, sokat ígérő, nagyobb lehetőségeket nyújtó időszakot. Ehhez az időszakhoz kívánok az Axiál minden pécsi dolgozójának, erőt, egészséget és kitartást!" - tette hozzá.