PROGRAMNAPTÁR
2024. július 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

A jövő évi költségvetésről

  nyomtatási kép

  A Magyar Köztársaság 2012-es költségvetéséről tartottak sajtótájékoztatót december elsején a körmendi színház aulájában. 

  Bebes István országgyűlési képviselő, polgármester beszélt a jövő évi költségvetés előkészületi munkáiról. "Kifosztott, lepusztított országot vettek át, s ehhez jött még a nehéz gazdasági helyzet"- mondotta  de úgy véli,   stabil alapokon nyugszik a jövő évi költségvetés, melyet országvédelmi költségvetésnek neveznek. A parlament már elfogadta a fő számokat, már csak az átcsoportosításokról folyik a vita. Hozzátette: jövőre is takarékosan próbálják meg működtetni az államot.

  Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott az államigazgatási rendszer átalakításáról beszélt. Összefoglalta az eddig végrehajtott intézkedéseket,  és kitért a megyei intézmények átvételére is.  "Nincs könnyű helyzetben az ország, de így is meg kell teremteni a feltételeket a működtetéshez"-hangsúlyozta. Nem lesz egyszerű a 2012-es év eleje a közigazgatásban, de  reményeik szerint a területi államigazgatás átszervezése hatékonyabban működő államot eredményez. Az intézkedéstől 65 Mrd Ft megtakarítást várnak.
  

Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke az adventi időszakot a feszültséggel teli várakozás időszakának nevezte.

Elmondta: fontos, hogy összhang legyen minden szinten, mert csak így működhet hatékonyan az ország. A változások mindenkit érintenek majd, példaként az iskolarendszer átalakítását említette, amelyet feltehetően minden család megérez majd. 

 

 

"Történelmi időszakot élünk, amelyben tartalékenergiákat kell mozgósítani és nem lehet kitenni az "átalakítás miatt zárva" táblát" mondotta. Úgy vélte, hazánk állapota egy hatalmas tömegszerencsétlenséghez hasonlítható, ahol azonnali beavatkozásokra volt szükség, ezért kellett sürgősen új alkotmány készíteni és a kétharmados törvények meghozni.

- Itt kell egy bizalom, nemcsak az hogy higgyek a gyógyulásban, de jó orvosok is kellenek, hogy ezek a törvények igen is segítenek. S, ha bekerültem a kórházba az orvos igenis meg akar gyógyítani. Most kicsit fegyelmezettnek kell lenni, be kell tartani azokat a szabályokat. Most sok mindenre nem jut pénz, lehetőség. S bár az emberek saját pénztárcájukon még nem érzik, a sok lemondás után, a jövő év már a gyógyulás éve lehet - vélekedett Lezsák Sándor országgyűlési alelnök.