PROGRAMNAPTÁR
2024. április 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
FACEBOOK

Új közösségi teret kapott Győrszemere

  nyomtatási kép

Integrált Közösségi és Szolgáltató Térré alakítottak át Győrszemerén az egykori alsó tagozatos általános iskola épületét az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 53 millió forintos támogatásával.

A épület 2005 óta üresen állt, állapota folyamatosan romlott. A támogatással lehetőség nyílt a teljes külső-belső felújításra, új helyiségek kialakítására és bútorok, eszközök beszerzésére is. Az IKSzT-t V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át szombaton a győrszemerei közösségnek.

"Azt hiszem, a győrszemereiek pontosan tudják, hogyan képesek az épületek, terek varázslatos módon megőrizni az emlékeinket. Hiszen ha nem így lenne, akkor nem próbálták volna hitüket, bizalmukat és fogadalmaikat beépíteni a Szent Vendel képoszlopba, nem emeltek volna emlékművet a világháborús áldozatok tiszteletére, és nem állítottak volna hitüket erősítő kettőskereszteket - mondta V. Németh Zsolt köszöntőjében.

Erre hivatottak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Integrált Közösségi és Szolgáltó Terei is, amelyek közül immár Győrszemere is magáénak tudhat egyet. Itt ez az épület, amely évtizedek óta a közösséget szolgálta, s most megújulva folytatja ugyanezt. Régen az általános iskola alsó tagozatosainak adott otthont, mostantól modern eszközökkel felszerelve várja, hogy segítséget nyújtson, tájékoztatást adjon, változatos szolgáltatásoknak és programoknak szolgáljon helyszínéül - tette hozzá.

Az épület azonban még vár. Önökre. Egyelőre csak a lehetőség költözött bele. Ahhoz, hogy a lehetőségekből sikerek, élmények, emlékek szülessenek, szükség van a közösségre, amelyik használja, amelyik megtölti majd élettel. Vegyék birtokba újra ezt az épületet, adjanak neki új értelemet, töltsék meg a teret tartalommal, lendülettel, érdeklődéssel, ötletekkel, találkozásokkal - biztatta a helyieket V. Németh Zsolt.