PROGRAMNAPTÁR
2024. július 20. szombat
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret avattak Mérán

  nyomtatási kép

A mérai IKSzTA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Romák Érdekvédelmi Egyesülete (RÉV) 52 millió forint támogatást nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból (ÚMVP) a mérai IKSZT megvalósítására. A felújított, kibővített közösségi házban információs pontok, könyvtár, ifjúsági és kulturális programok várják az érdeklődőket. A közösségi házat V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár adta át.

 "együtt nézni, ugyanabba az irányba "- tanácsolja Exupéry, A kis herceg írója. Hiszen minden barátságának, kapcsolatnak, kisebb-nagyobb közösségnek csak akkor lehet virágzó jövője, ha az érintettek megfogalmazzák, és szem előtt tartják a közös célokat. Ha együtt, egyfelé néznek - kezdte ünnepi beszédét az államtitkár.

A méraik felismerték, hogy csak az viheti őket előre, ha nem egymást vizslatják, bírálják, hanem összefogva, együtt néznek szembe a nehézségekkel. Tudják, hogy egy közösség akkor lehet igazán erős, ha tagjai meghallgatják és segítik egymást. Ha odafigyelnek arra, aki lemaradt, akinek nehézségei támadtak. Ha lehetőséget adnak annak, aki többet akar tudni, aki valami hasznosat akar tenni.

V. Németh ZSolt a mérai IKSzT-avatáson

Ezeknek az elképzeléseknek mára teret is teremtettek. A település összefogásának és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásának köszönhetően mostantól a mérai Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér biztosít teret ahhoz, hogy a fenti célok megvalósulhassanak - tette hozzá.

Egy vidéki közösség tagjai élhetnek békében, csendben egymás mellett, de igazán erősek csak akkor lehetnek, ha nem egymás mellett, hanem együtt dolgoznak, küzdenek, gondolkodnak. Minden közösségi tér ennek teremt lehetőséget: az iskola, a templom, a piac, a park. Ezek a közösségi terek itt, Mérán ma egy újjal egészülnek ki. Egy olyannal, ami megfelel a modern kor kihívásainak, ami korszerű eszközökkel siet a közösség segítségére.

 

Kívánom, hogy éljenek minden lehetőséggel, hogy töltsék meg mind színesebb és hasznosabb tartalommal az IKSzT-t! - mondta V. Németh Zsolt.