PROGRAMNAPTÁR
2024. július 21. vasárnap
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Megújult a sárvári városközpont

  nyomtatási kép

A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében 85 százalékban támogatott, több mint háromszáz millió forintos beruházással újult meg Sárvár központja. Arculatában, megjelenésében közelebb került egymáshoz a történelmi múltat jelképező Nádasdy-vár és a jövő ígéretét hordozó gyógyfürdő-komplexum. Átalakították, akadálymentessé tették a vár előtti parkolót és a járdákat, felújították a gyalogösvényeket és a lépcsőket, valamint energiatakarékos közvilágítást építettek ki. A felújítást V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára avatta fel:

Kétarcú ez a város, mint a római mitológiában Janus, az átjárások és kapuk, a be- és kijárás, a kezdet és vég védőszelleme. Sárvár egyik arca a múltba réved, másik arca a jövőt fürkészi. Kétarcú, mégsem kétszínű, mert a két oldala egymásba fonódik, szerves egységet képez. Mostantól talán még inkább, mint eddig, mert a több mint háromszáz milliós projekt segítségével a vár és a fürdő, - a múlt és a jövő - közelebb került egymáshoz arculatában, megjelenésében - mondta az államtitkár.

A gyalogösvények, a megújult járdák, a lépcsők és a vezeték nélküli internetkapcsolat azonban nemcsak jelképesen teremtenek kapcsolatot, hanem valóságosan is. A sárváriak között, a város látványosságai között, Sárvár és a világ között, az emlékek és a lehetőségek között. Könnyebb és élvezetesebb lesz ezután eljutni egyik helyről a másikra, egyik embertől a másikhoz, egyik élménytől a következőhöz. A város ezzel a fejlesztéssel megmosta, felfrissítette az arcát. Szebben, üdébben néz vele a múltra és a jövőre, lakóira és vendégeire. Sárvár arcára a kedves, ismerős régi vonások mellé most felsorakozott egy sor új arcvonás is. A városiak és a látogatók egyforma örömmel fedezhetik fel őket - tette hozzá.

Úgy gondolom, hogy Sárvár erőssége épp a két arcában, a múlt és jövő között teremtett kapcsolatában rejlik.  Ahogyan a római kapukon Janus két arca őrködött éberen, úgy a sárváriaknak is az ad biztonságot, hogy városuk egyszerre tud a múlt felé fordulni, belekapaszkodni történelmi és kulturális értékeibe, s mindeközben a jövőbe tekinteni, meglátni az új utakat, a lehetőségeket. Ehhez kívánok a továbbiakban is jó egészséget, erőt, kedvet és kitartást minden sárvárinak - zárta köszöntőjét V. Németh Zsolt.