PROGRAMNAPTÁR
2020. augusztus 11. kedd
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


FACEBOOK

Magyar fiatalok pályázatát jutalmazták Kiskunfélegyházán

2011. június 24. 09:00:00  nyomtatási kép

A Kunsági éden étolaj gyártója, az NT Kft. magyar főiskolásokat és egyetemistákat kért fel, hogy segítsék a termék értékesítését marketing tervvel, szlogennel, reklámötlettel, csomagolásötlettel vagy weboldaltervvel. A beérkezett magas színvonalú pályázatok közül a legjobbakat díjazták: Az első helyezett jutalma egymillió forint, a második helyezetté 600 ezer forint, a harmadiké pedig 400 ezer forint volt. A díjak átadásában V. Németh Zsolt államtitkár közreműködött, aki a pályázók méltatását követően megtekintette az étolajgyárat is.

Hazánk egyetlen ízig-vérig magyar étolajgyárában úgy döntöttek, hogy a műszaki fejlődés, az árbevétel-növekedés, a termelékenységi hatékonyság javulása után nem állnak meg. Tovább csiszolják azokat a területeket, ahol hiányosságokat tapasztaltak, mindehhez pedig a magyar szakemberek találékonyságát, szorgalmát és hozzáértését hívták segítségül. Az NT Kft.-nél belátták, hogy Magyarország nem csak a minőségi élelmiszereknek és alapanyagoknak biztosít jó talajt, de a jó ötletek is bőséggel megteremnek benne. A Rubik-kocka, a biztonsági gyufa és a golyóstoll hazájában kézenfekvő, hogy az itthoni szellemi tőkére alapozzuk a jövőt - mondta a vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

A benyújtott pályázatok számunkban-tartalmukban felülmúlták az elképzeléseket. Bízom benne, hogy a beérkező legjobb ötletek mind meg is valósulnak majd, s abban is, hogy az értük kapott elismerés és jutalom - erkölcsileg és anyagilag - is támogatni fogja a pályázókat, hogy tovább folytassák az ötletelést, a megoldások keresését életük minden terület - tette hozzá.

Ez kiemelten fontos a hazai növényolaj ipar helyzetét tekintve, hiszen a 90-es évek elején lezajlott privatizáció során a teljes iparág magánkézbe került külföldi tulajdonosokkal. Mind a repce, mind a napraforgó olaj iránti növekvő kereslet, növekvő felvásárlási árakkal társul a világpiacon. Magyarország természeti adottságai, illetve az iparágban felhalmozott tudás egyértelműen meghatározzák hazánk kiemelt szerepét a világ napraforgó olaj termelésében, jelenleg nyolcadik. Ebben a helyzetben még inkább indokolt, hogy a hazai vállalkozások mind nagyobb lehetőséget kapjanak a "folyékony arany" előállításában - mutatott rá V. Németh Zsolt.