PROGRAMNAPTÁR
2020. augusztus 13. csütörtök
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


FACEBOOK

Színház-szenátus Szombathelyen

2011. június 23. 14:00:00  nyomtatási kép

Vasárnap tartották a szombathelyi Weöres Sándor Színház pártoló szenátusának alakuló ülését. Civilek és közéleti szereplők, igazgatók, orvosok, jogászok és üzletemberek támogatják az újkori Savaria első kőszínházát. A tizenegy ismert név között szerepel V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának neve is.

A szenátus tagjainak célja, hogy civilekként személyükkel, jelenlétükkel támogassák a színházat, és növeljék támogatottságát - mondta Jordán Tamás igazgató az alakuló ülést követő sajtótájékoztatón.  A színház nem csupán az előadások terepe, hanem civil találkozóhely, agora, amelynek feladata, hogy motorja legyen a szellemi és kulturális életnek. Ehhez azonban szükség van olyan hiteles, köztiszteletben álló civil emberekre, akik a színházat saját környezetükben is népszerűsíthetik - tette hozzá.

A szenátus már az alakuló ülésén határozott arról, hogy díjat alapítanak az évad legjobb színészi alakításának, illetve az évad legjobb technikai-, háttér-tevékenységének elismerésére. A tagok ezután évente háromszor üléseznek. Szakmai ügyekbe, az évad műsortervébe, a társulat összeállításába nem szólnak majd bele.

Fotó: nyugat.hu

A szenátus tagjai: Brumbauer József, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó tulajdonosa, dr. Fejes Péter, Veszprém megyei főügyész, dr. Ipkovich György, országgyűlési képviselő, dr. Kolbenheyer Ottó, a Madentko Klinika (fő)tulajdonosa, dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Nagy Lajos, a Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh József, az OTP Bank Észak-dunántúli Régiójának ügyvezető igazgatója, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.