PROGRAMNAPTÁR
2024. április 23. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
szombat
vasárnap
FACEBOOK

A helyi termékek felkarolása segítheti a turizmust

  nyomtatási kép

A falusi, öko- és gyógyturizmust a helyi termékek felkarolása, a helyi feldolgozás és értékesítés támogatása segítheti - hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár egy turizmusról szóló konferencián pénteken, Szombathelyen.

A Nemzeti Vidékstratégia kiemelt célja a helyi gazdaság fejlesztése, amihez szükség van arra, hogy a vidék gazdasága több lábon álljon. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ezért támogatja a nem mezőgazdasági tevékenységeket is, mint a helyi energiatermelés, élelmiszer-feldolgozás vagy a kézművesség. Fontos a mikro-, kis- és középvállalkozások erősítése, a hazai turizmus fejlesztése, a helyi kulináris, népi és egyházi hagyományok ápolása.

V. Németh Zsolt elmondta: megjelent a tárca rendelete a mikrovállalkozások támogatásának feltételeiről, idén 7 milliárd forintra pályázhatnak a legkisebb cégek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból. Már készül a rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséről is, erre idén 4 milliárd forint jut. A támogatási kérelmeket júniusban lehet majd beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A "Turizmus - Egészség - Gasztronómia a Nyugat-Dunántúli régió kínálatában" című konferenciát a Nyugat-Pannon Ökoklaszter rendezte. A szervezet 2007 decemberében alakult azzal a céllal, hogy erősítse a tagok közötti együttműködést és a közös piaci fellépést az egészségturizmus területén.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)