PROGRAMNAPTÁR
2024. április 23. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
szombat
vasárnap
FACEBOOK

Jubilált a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány

  nyomtatási kép

Húsz éve működik a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány. A szombati jubileumi szombathelyi rendezvényen a múltidézést követően elismeréseket is átvehettek a mentő szakemberek.

 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is részt vett a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány alapításának huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

 

A Markusovszky kórház Romhányi termében megtartott rendezvényen Csákvári Imre, az alapítvány kuratóriumának ügyvezető elnöke elevenítette fel a szervezet húsz évének legfontosabb pillanatait. Puskás Norbert, az alapítvány ellenőrző bizottságának elnöke a civil kapcsolataikról beszélt, dr. Lórántfy Mária, a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet megbízott orvosigazgatója pedig az alapítvány és a megyei mentőszervezet kapcsolatáról szólva az évente más-más vasi városban megrendezett Mentő napok eseményeit is megemlítette.

 

Köcse Tamás vezető mentőtiszt az alapítvány oktatási tevékenységét emelte ki, dr. Puskás Tivadar pedig az őszi büki oxykológiai szimpóziumok jelentőségét méltatta. Pojbics Elek az alapítvány már elhunyt alapítóira, dr. Birosz Bélára és Kiss Bélára emlékezett, Lendvai Rezső pedig az alapítvány által megjelentetett, jelentős szakmai és helytörténeti értékkel bíró kiadványokat mutatta be.

 

A jubileumi rendezvényen elismeréseket is osztottak. Az alapítvány a megyei, valamint a városi közgyűlés emléklapját kapta. A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány Brutscher József Emlékérmét dr. Dalos János kuratóriumi tag, valamint Pachner Csaba, a Szombathelyi Mentőállomás mentésirányítója vehette át. Dénes Károly, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség elnöke Köcse Tamás vezető mentőtisztnek nyújtotta át a szövetség elismerését.

 

Forrás: www.vasnepe.hu | Szerző: Nagy Ildikó