PROGRAMNAPTÁR
2024. július 19. péntek
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31FACEBOOK

Küszöbön a hungarikumtörvény és a nemzeti lovasprogram

  nyomtatási kép

A Nemzeti Fórum is támogatja három vasi település polgármesterjelöltjét

Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum országos és V. Németh Zsolt, a szervezet megyei elnöke, valamint Bő, Csepreg és Gencsapáti polgármesterei együtt tartottak sajtótájékoztatót.

 Csepregen V. Németh Zsolt államtitkár elmondta: számos intézkedést hozott az új kormány a vidéken élők érdekében. Így például megszüntették a közbeszerzési kötelezettséget a helyi termelőkkel szemben, lehetővé tették a termelők számára azt, hogy a környéken értékesíthessék saját előállítású élelmiszereiket. A családi gazdaságokat abban is segítik, hogy illetékmentessé tették a gazdaság családon belüli jogutódlását, valamint könnyítették az idénymunkások foglalkoztatását a mezőgazdaságban és a vendéglátóiparban.

A további változtatásokkal az a kormány célja, hogy támogassák azokat családi gazdaságokat, amelyek szermentes, egészséges élelmiszert képesek előállítani. A cél, hogy a helyi kistermelők előtt kinyissák a hazai piacot, és megtartsák a helyi közösségeket, miközben arra törekszenek, hogy megőrizzék a táj értékeit, és az egészséges ivóvíz-tartalékokat is.

Lezsák Sándor bejelentette, a közeljövőben hét népfőiskolát kíván alapítani a kormány az ország határain belül, ezek közül az egyik Vas megyében lesz. Kétnapos vasi tájékozódásának másik célja, hogy az esetleges vasi hungarikumokkal is megismerkedjen, hiszen már küszöbön áll a hungarikumtörvény és a nemzeti lovasprogram megalkotása a parlamentben.

(VN)