PROGRAMNAPTÁR
2024. április 18. csütörtök
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30



FACEBOOK

Az alkoholizmus nem a pálinkaszabályozás változtatásától terjed

  nyomtatási kép

Folytatódott az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája szerdán a parlamentben.

? Fizessenek a bankok? Folytatódó vita az Országgyűlésben

Kővári János (Fidesz) arról beszélt, hogy a jelenlegi környezeti hatósági eszközök nem elegendőek arra, hogy környezetkárosító beruházásokat meg tudjanak akadályozni. Véleménye szerint a környezetvédelmi felügyelet eszközrendszerét kell pontosítani. László Tamás fideszes képviselő azt hangsúlyozta, hogy ha az önkormányzatnak nincs világos értékrendje, akkor rosszul dönt a földterületeivel kapcsolatban. Ékes József úgy vélekedett: ha egy településen nem kívánt egy beruházás, akkor azt a település akadályozza meg.

Az LMP a végkielégítések megadóztatásáról

Scheiring Gábor szerint devizahiteleket már nem is nagyon osztogatnak a bankok. Mint kiemelte, a közel 100 ezer a fizetésképtelenség határán lévő devizahiteles az egész gazdaság biztonságát fenyegeti. Az LMP-s képviselő a végkielégítésekre kivetett adó kapcsán azt mondta: értik a kormány célját, hogy ne lehessen irreálisan magas végkielégítéseket kifizetni, azonban szerinte ennek megállítására nem az adórendszer hivatott.

Fidesz: javulnak a pálinkabérfőzés lehetőségei is

V. Németh Zsolt nem tartotta indokoltnak a magánfőzés lehetőségének megvonásáról szóló indítványokat. A szabad gyümölcspárlathoz való jogról szóló javaslat és a törvény vidékfejlesztési indíttatású - közölte. Nem csak a magánfőzés lehetősége jelenik meg, javítják a bérfőzés lehetőségét is - tette hozzá. Az alkoholizmus a jövőtlenségtől és a kilátástalanságtól terjed, és nem a pálinkafőzés lehetőségének a megváltoztatásától - mutatott rá.

A vitát az elnöklő Jakab István lezárta, a módosító javaslatokról a következő ülésén dönt a Ház.

(MNO)