PROGRAMNAPTÁR
2020. szeptember 27. vasárnap
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


FACEBOOK

Lezsák: Nagybeteg az ország, de van esély a gyógyulásra

2010. március 16. 21:28:38  nyomtatási kép

Most "van esély a gyógyulásra" - jelentette ki Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke az egyesület kampánynyitó rendezvényén, Lakiteleken kedden. Megvalósulhatnak a Lakitelken húsz évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatok a választás után - vélekedett Bíró Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja.

Beteg az ország, nagybeteg - fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Beszédében utalt az elmúlt nyolc évre, mely idő alatt a munkanélküliség a kétszeresére, a "házi hitelállomány" nyolcszorosára emelkedett, az állam hitelállománya pedig két és félszerese nőtt.

3,1 millió ember mélyszegénységben

Lezsák - aki a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Bács-Kiskun megye 3-as választókerületében - elfogadhatatlannak nevezte, hogy a pedagógusok éves átlagfizetése Magyarországon csak 5900 dollár, míg Szlovákiában 9400 dollár, Csehországban 10 200 dollár, a közelmúltban háborúval sújtott Horvátországban pedig 17 ezer dollár fölött van. Mélyszegénységben 3,1 millió ember él, egymillió alkoholbeteg és 806 ezer rokkantnyugdíjas van az országban - mondta Lezsák.  Az országgyűlés alelnöke szerint most "van esély a gyógyulásra".

Az ellopott MDF

Ellopták a rendszerváltozást, ellopták a Magyar Demokrata Fórumot, de az 1987-ben Lakiteleken megfogalmazottak megvalósulhatnak húsz év után - mondta Bíró Zoltán a zsúfolásig megtelt Művelődési Házban. Hozzátette: békésen, vér nélkül meg lehet nyerni az elkövetkező éveket és a jövőt. Az MDF alapítója emlékeztetett az 1987-es lakiteleki eseményekre, amikor a később párttá alakult mozgalom elindításáról döntöttek. Közölte: már akkor tudták, hogy "nincs olyan, hogy nincs kiút", csak akaratra és képességre van szükség.

Kovács "Kokó" István olimpiai bajnok ökölvívó nagy taps közepette lépett fel a színpadra. Kijelentette: "már csak 26 nap, és véget ér a tél". Az olimpiai bajnok ökölvívó a sport szerepéről beszélt, és felhívta a figyelmet arra, hogy 280 iskolában nincs tornaterem Magyarországon.

Újra sportoló nemzetté válhat a magyar


Az elmúlt nyolc évre utalva kiemelte: javult ez az arány, de "nem hatvan termet építettek, hanem hatvan iskolát bezártak". Kovács  szerint újra sportoló nemzetté válhat a magyar. Senki nem tudja garantálni, hogy ismét több mint tíz aranyérmet szerzünk az olimpián, de azt igen, hogy a sport által egészségesebb lesz a nemzet - fűzte hozzá. Kovács utalt a Trianon utáni időkre, amikor a sport lelki felemelkedést jelentett az országnak.

Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó világbajnok felszólalásában arról beszélt, hogy változást szeretne a "lovas társadalom is". Utalt egy Orbán Viktorral folytatott beszélgetésére, amikor a Fidesz elnöke arra kérte, hogy készítse el az ország lovas programját. A Nemzeti Lovas Program a jövő héten már nyomtatott formában olvasható lesz - tette hozzá a fogathajtó világbajnok. Reményét fejezte ki, hogy nemcsak azt mondhatjuk el, hogy lovas nemzet voltunk, hanem azt is, hogy ismét lovas nemzet leszünk.

(MNO)

Rendezvényen készült képek megtekinthetők a képgalériában. (Fotót készítette: Váli Miklós és Szász András készítette)