PROGRAMNAPTÁR
2024. április 23. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30péntek
11:00 : Harasztifalu
szombat
vasárnap
FACEBOOK

Fidesz - KDNP Körmenden: brutális megszorítások a szociális ágazatban

  nyomtatási kép

A szociális területen jelentkező problémákról szóltak az ellenzéki országgyűlési képviselők Körmenden, bírálva a kormány gyakorlatát.

A várkerti vendéglőben Bebes István országgyűlési képviselő, polgármester mutatta  be vendégeit, így dr. Puskás Tivadar, V. Németh Zsolt és Soltész Miklós országgyűlési  képviselőket, a Fidesz-KDNP farkciószövetség tagjait.

Elsőként V. Németh Zsolt szólalt fel. Mint mondta, szociális területen a normatívákat  csökkentették. Ezért  27 embert kellett a megyének elküldeni, a többi között az ivánci Szakosított Intézetből.

Bebes István a  helyi problémákat említette, kiemelve: a fogyatékosoknak  munkát kell adni. Ehhez képest a kormány  egyre rosszabb helyzetbe hozza a szakirányú cégeket. Az, aki utcára kerül segélyre szorul és nem termel. Kinek jó ez a gyalázatos gyakorlat? - tette fel a kérdést.

Dr. Puskás Tivadar szerint csak az egészségügy köznapi szereplőinek, közte orvosoknak, ápolóknak és a nővérek  áldozatos munkájának köszönhető, hogy még egyáltalán működnek a dolgok. Mint mondta, cél a szolidáris alapú társadalombiztosítási rendszer megőrzése, a privatizáció megakadályozása.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinet-vezetője brutálisnak nevezte a megszorításokat a szocális ágazatban, 10 ezer ember is elveszítheti az állását. Ígérte, ha kormányra kerülnek, kőkeményen fellépnek a mai gyakorlat ellen.

(VN)