PROGRAMNAPTÁR
2024. június 25. kedd
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30FACEBOOK

A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről - Pinkamindszenti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

  nyomtatási kép

Napról napra újabb és újabb tények bizonyítják, hogy a kormány az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetését nyújtotta be az országgyűlésnek. Ez a Bajnai-csomag tovább rontja Magyarország helyzetét, mert ahelyett, hogy saját lábára állítaná az országot, tovább megy a megszorítások kudarcokkal teli útján és a növekedés beindítása helyett továbbra is a nemzetközi hitelek és segélyek lélegeztetőgépén tartja az országot.

A munkanélküliség egyre nő, a reálbérek csökkennek, a versenyképességi világranglistán hét év alatt harminc helyet csúsztunk vissza, a beruházások pedig -az államadósság drámai emelkedése mellett - folyamatosan esnek vissza. Az ország megújításához elengedhetetlenül fontos a növekedés megindulása, amely nélkül a költségvetés csak mélyíti a válságot.

Pinkamindszenten 1881-ben alapították meg Őseink a Pinkamindszenti Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. Ma is funkcionál az önkéntes szervezet. Az épületet, amely a tűzoltóautó garázsaként, a felszerelések tárolására, az önkéntes tűzoltók egyesületi megbeszéléseinek helyszínéül szolgál ma is, "Szerház"-nak nevezik. A Napló, amelybe az alapítás tényét, a névsort, valamint az évek folyamán minden fontos eseményt lejegyeztek, ma is megvan. Sajnos a krónika vezetése 1948-ban megszakadt. Az épület felújítása elodázhatatlan, amelyhez segítséget kérünk. Támogatás esetén a régi eszközök meg őrzésére, bemutatására is lehetőség nyílna egy kicsi múzeum kialakításával. Ez a Fővárosi és a Vörsön lévő Tűzoltómúzeum mellett a harmadik ilyen intézmény lenne Magyarországon.

Budapest, 2009. október 6.

Tovább a teljes javaslathoz >>>

További benyújtott módosító javaslatok: