PROGRAMNAPTÁR
2020. szeptember 29. kedd
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30


FACEBOOK

Magamról

2009. február 13. 10:41:29  nyomtatási kép

Hobbim:

A népzene. A vasvári Kármentő népzenei együttes vezetője, nagybőgőse vagyok

Amire a legbüszkébb vagyok eddigi életemből:

a.) A családomra. Fiaim saját közösségeikben határozott, de nem erőszakos véleményformálásukkal, közvetlen, nyílt személyiségükkel jó közösségi emberekké váltak.

b.) A 2002-es és 2006-os országgyűlési választásokon (mindkétszer) elsőfordulós győzelmet arattam. Ez bizonyára képviselői munkám visszaigazolása.

c.) Mikor az MDF frakcióból kilépve elveszítettem jegyzői tisztségemet a parlament ellenzéki és kormánypárti jegyzői egyhangú döntéssel adományozták számomra a Szacsvay díjat. Az igazán nagy siker az, ha egy képviselő munkáját nem csak az azonos oldalon állók díjazzák.

Kötődések a képviselt térséghez:

A választókerület 78 településből áll. A körmendi, a szentgotthárdi, az őriszentpéteri és a vasvári kistérséget foglalja magába. A Vasvár melletti Oszkóról származom. Ott jártam iskolába, majd Vasváron alapítottam családot, s itt élek ezen a vidéken folyamatosan. Én nem "külsős" képviselő vagyok. Én nem Budapestről jövök le a választóimhoz, hanem itt élek köztük, s a képviseletük miatt utazok el, ha szükséges Budapestre. Nekem ez a hely a vissza.

Megkérdezhetik, mit is tettem képviselőként az itt élőkért? Csak néhányat említenék:

- A csörötnek térségi szennyvízrendszerhez 1.1 milliárdos támogatást sikerült szereznünk módosító indítványom révén

- Hasonlóképpen sikerült - parlamenti döntés segítségével - elérni a kerkamenti csatornázás megvalósulását

- Az őriszentpéteri mentőállomásért éveken át eljártam a kormánynál és a parlamentben

- A falusi kisposták és kisiskolák, valamint buszjáratok megmaradása érdekében való fellépésem sajnos nem járt mindig sikerrel, de néha igen

- Rába szennyezés megszüntetéséért való képviselői munkám folyamatosan zajlott

- Határátkelők létesítésének szorgalmaztam, a hozzájuk vezető utak építésével együtt még az EU csatlakozás előtti években

- Országgyűlési határozat elfogadtatása a Szentgotthárd környezetszennyezése kapcsán

- "Kercaszomor a Legbátrabb falu" cím megadását megállapító törvényjavaslat keresztülvitele a parlamentben

Ahogy mások látnak:

Lezsák Sándor szerint a "nyugodt derű" vagyok, de úgy érzem, hogy a külső a jó döntés meghozatalához szükséges rengeteg vívódást is leplez. E mellett jó ügyekért tudok robbanékony és kitartó is lenni. Humorért nem megyek a szomszédba.

Példaképem:

Széll Kálmán, aki szolgabíróként kezdte pályafutását Vas vármegyében, majd e választókerületnek képviselője lett. Később erélyes és takarékos pénzügyminisztere, majd négy évig miniszterelnöke volt hazánknak. Szülőföldjét soha el nem hagyó, azt pártoló politikus hírében állt, aki parlamenti jegyzőként is és gazdálkodóként is tiszteletet vívott ki magának.

Politikai ars poeticám:

Hátrányos helyzetű vidékről induló első generációs értelmiségiként tudatosan vállalom az aprófalvakban, és kisvárosokban élők sorsának, életminőségének javítását. E vidék kulturális és gazdasági felemelkedéséért munkálkodom, elsősorban is munkahelyteremtő környezettudatos gazdasági politika segítségével.

Családi életemmel, elődeink népi kultúrájának nem csak a megbecsülésével, de általam történő művelésével is hitelesítem, hogy a nemzeti politizálást választom politikusi vezéreszmémnek.

Választókerületem összes településén folyamatosan személyes jelenlétemmel is kapcsolatban vagyok választóimmal és ügyeiket minden lehetséges módon képviselni kívánom továbbra is a parlamentben, miként eddig is tettem, a megye aktív országgyűlési képviselőjeként. Nyitott könyv magán és politikusi életem egyaránt, s vallom, a korrupciónak mindennemű formáját - annak még a látszatát is - el kell vetni.